13 Nisan 2011 Çarşamba

Çok Fransızsınız

STRASBOURG (A. A) - 13. 04. 2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanması ve kitap çalışmasına el konulmasının "yürütmenin yapmış olduğu bir eylem değil, yargının almış olduğu bir karar olduğunu" belirti...

Erdoğan, bir Fransız parlamenterin sorusuna "Türkiye'ye çok Fransızsınız" karşılığını verdi

STRASBOURG (A. A) - 13. 04. 2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanması ve kitap çalışmasına el konulmasının "yürütmenin yapmış olduğu bir eylem değil, yargının almış olduğu bir karar olduğunu" belirti.

Bir parlamenterin "Bütün dini azınlıkların eşit olarak ibadet yerlerine erişim haklarının, dinlerini ifade etme haklarını yaşayabilmeleri için bize nasıl bir güvence getirebilirsiniz?" sorusuna karşılık Başbakan Erdoğan'ın esprili şekilde "Sizi ben Türkiye'ye davet etmek isterim. Türkiye'yi yakından takip etmiyorsunuz. Duyduklarınızla hareket ediyorsunuz. Zannediyorum, arkadaşımız Fransız mı? Ama Türkiye'ye de Fransız... Biz de böyle güzel bir söz var: Türkiye'ye çok Fransızsınız" ifadelerini kullanması, Genel Kurul'da gülüşmelere neden oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder