15 Nisan 2011 Cuma

Fransızlardan Bahsetmeyin Uyarısı

Wall Street Journal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bakın ne yazdı...

Wall Street Journal, AKPM'de Fransız Milletvekili'ne yönelttiği "Fransız kaldın" sözlerini yönelten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "sözünü sakınmayan Başbakan" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM) Fransız Milletvekili'ne yönelttiği "Fransız kaldın" sözlerinin yurtdışındaki yankıları sürüyor. Wall Street Journal gazetesi, AKPM'de konuşması sırasında Fransız Milletvekili'ne yönelttiği "Fransız kaldın" sözleri nedeniyle Erdoğan için "sözünü sakınmayan Başbakan" dedi.

Wall Street Journal Erdoğan ve Fransızlar başlıklı haberinde, Çarşamba günü Strazburg'da toplanan AKPM'de Fransız Milletvekili'nin Başbakan Erdoğan'a yönelttiği "Türkiye'deki azınlıkların dini özgürlüklerini nasıl garanti altına alacaksınız" sorusuna Başbakan Erdoğan'ın "Bu arkadaş Türkiye'ye de Fransız" cevabını "Türkiye'nin sözünü sakınmayan Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a Fransızlardan bahsetmeyin" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, AKPM'de kendisini dinleyen parlamenterlere Türkiye'yi insan hakları konularında eleştirmeden önce kendi ülkelerine bakmalarını ve Türkiye'nin Seçim sürecinin onların işi olmadığını söylediği vurgulanarak, "Erdoğan'ın hiç bahsetmediği şey ise Türkiye'nin AB hedefinin artık oy kazandırmadığı" ifadelerine yer verildi.

Türk basını ve analistlerin, Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışını ikinci "One minute" olayı olarak nitelendirmeye başladığı vurgulanarak, Başbakan Erdoğan'ın Seçim kampanyasının tam ortasında olduğu ve bu günlerde Fransa'ya yüklenmenin çok prim yaptığı yorumu yapıldı.

Fransa ve Türkiye arasındaki son gelişmelerin değerlendirildiği haberde, Türk basınında Fransa'da burkanın yasaklanmasının olumsuz bir şekilde yankılandığı ve bir çok Türkün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılmasına aktif olarak karşı olduğu konusunda suçladığı görüşü öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin geçen ay Libya'da uçuşa yasak bölgeyi başlatmak için Paris'teki toplantıdan Türkiye'yi dışlama kararının, Fransa'yı sömürgeci Türkiye'yi Ortadoğu'nun yeni Oyun kurucusu olarak gören Başbakan Erdoğan'ı ve diğer Türk liderlerini çileden çıkardığı savunuldu.

Başbakan Erdoğan'ın "Bizim tavrımız birileri gibi ganimet önünde harami tavrı değildir" sözleri hatırlatılarak, Başbakan Erdoğan'ın Fransa ve diğer ülkeleri Libya'ya petrol için müdahale ettiğini defalarca söylediğine dikkat çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder