15 Nisan 2011 Cuma

Bir gün önce Facebook sayfasında neler paylaştı

Dün geçirdiği kriz sonucu kalbi defalarca duran ve halen yoğun bakımda bulunan Peker Açıkalın, kalp krizi geçirmeden bir gün önce Facebook sayfasında bakın neler yazdı...

Halen yoğun bakımda bulunan Peker Açıkalın kalp krizi geçirmeden bir gün önce, 13 Nisan'da Facebook sayfasında Yahşi Cazibe'den neden ayrıldığını ve tv'lerde neden artık oyunculuk yapmayacağını şöyle açıklamıştı...

"Telif haklarımın savaşını, hem bir oyuncu, hem bir vatandaş olarak, an itibarile, siyasi arenada olduğu gibi (tabiki kaleyi zorlayıp içeri girebilirsek... :) en doğal hakkım olan ekmek paramın savaşı için telif haklarımı çıkarmak adına;

ilk etapta son yapmış olduğum atv kanalında 34 bölüm oynamış olduğum ve süreç filmin yapımcılığını yaptığı yahşi cazibe adlı sit-com dizisinden, tüm sözleşmede haklarım çiğnendiğinden dolayı ayrılma kararı alıp, bana karşı açılmış olan 150.00 united states dollar'lık davanın karşılığında SÜREÇ FİLM'e aynen sözleşmemin gereği 150.000-,TÜRK lirası karşı dava açmaya karar verdim....

Ve bu ÜLKEDE iki kalas bir heves yaşadığı zannedilen tüm oyuncuların TELİF HAKLARI çıkmadan mesleğim olan sanatımı TV' lerde icra etmekten vazgeçtim...

Beni sevenlerden özür dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.

(benim gibi bi fil 37 senedir sigortası olmayan bir sanatçının, yanında ve konumunda bir kaç kişi varsa lütfen benimle birlikte hareket etsin. ...BU BİR HAK SAVUNUSUDUR... kırallar hep soytarılardan korkmuştur.)

Uğur peker açıkalın."


İHMALDEN DEĞİL POLİSE MUKAVEMETTEN SORUŞTURMA
Peker Açıkalın'ın kalp krizi geçirdiği tartışmada polise mukavemet edenlerin isimleri araştırılıyor

Sedef ŞENKAL DEMİR- Mustafa ŞEKEROĞLU / AHT

Kızı Şeker'in okuduğu Moda Fen İlköğretim Okulu önünde veli araçlarını çeken çekicide görevli polis memuru ile tartışma yaşanmasının ardından kalp krizi geçiren ve kalbi iki kez duran sinema ve tiyatro sanatçısı Peker Açıkalın'ın tedavisi sürerken, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, polisin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Tartışmanın yaşandığı sırada olay yerinde bulunanların kendisine mukavemette bulunduklarını ileri süren polis memuru şikayetçi olurken, savcılık olaya karışanları tespit etmeye çalışıyor.

POLİS GÖRGÜ TANIKLARININ İFADESİNİ ALDI
Peker Açıkalın'ın hastaneye kaldırılması sırasında, yolu kapatan çekicinin çekilmesini isteyen okul müdürü ve görevlileri ile polis memuru arasında çıkan kavga adliyeye taşındı. Görgü tanıklarının Peker Açıkalını'ı iterek ve tartışarak kalp kirizi geçirmesine neden olduğunu belirttikleri genç polis memurunun, yaşanan olayların ardından olay yerine asayiş ekibi çağırdığı ve şikayetçi olduğu belirtildi. Şikayet üzerine görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, dosyayı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılık şimdi şikayetçi polis memuruna mukavemette bulunduğu belirtilen kişileri belirlemeye çalışıyor.

AÇIKALIN'IN HASTANEYE GEÇ ULAŞTIRILMASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA YOK
Okulun önünde yaşanan ve Peker Açıklalın'ın kalp krizi geçirmesiyle sonuçlanan tartışma sonrası tek geçişlik yolu kapatan çekicinin polis tarafından yoldan çekilmemesi ve Açıkalın'ı hastaneye götürecek ambulansın yola girememesi yönündeki iddialarla ilgili ise henüz bir soruşturma olmadığı öğrenildi. Savcılığa bu konuda ulaşan bir şikayet bulunmadığı belirtildi. Açıkalın, ambulansın çekici ile kapalı olan yola girememesi üzerine okul müdürünün aracıyla hastaneye kaldırılmıştı.

ELEKTROŞOK İLE HAYATA DÖNDÜRÜLEN AÇIKALIN'IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Yaşanan tartışmanın ardından kalp krizi geçiren ve solunumuyla dolaşımı duran Peker Açıkalın'a ilk müdahale Kadıköy Şifa Hastanesi'nde yapıldı. Yapılan müdahaleler sırasında kalbinin üç kez durduğu ve elektro-şokla hayata döndürüldüğü belirtilen Peker Açıkalın Kartal'da bulunan Koşuyolu Kalp Hastanesi'ne sevkedildi. Açıkalın'ın tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyiye gittiği belirtildi.

POLİS İFADE VERDİ
Sanatçı Peker Açıkalın ile tartıştığı gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 6 aylık polis memuru olan E. B. ifade verdi. Polis memuru E. B. tiyatrocu Açıkalın'ın kalp kriziyle sonuçlanan olayı şöyle anlattı:
"Saat 14.45 sıralarında polis merkezinden bize gelen anonsta tramvay hattına yakın bir araç yüzünden tramvayın dönüş yapmadığı bildirildi. Bunun üzerine olay yerine gittiğimizde 34 TK 6103 plakalı mavi renkte bir aracın tramvay yolunu kapattığını gördük. Bunun üzerine 5-6 kez anons ettikten sonra otomobili yoldan kaldırmak için işleme başladık. Bu sırada okulun bir görevlisi gelerek otomobilin okul velilerinden birine ait olduğunu söyledi. Ona aracı çekmesini söyleyince koşarak gidip kontak anahtarı ile geri döndü. Ancak otomobili çalıştıramayınca geri dönüp otomobili kullanan bayanla geri geldi. Otomobili kullanan kadın aracı oradan çekerek tramvay yolunu açtı. Otomobil okulun girişine yakın bir yere park edildi. Otomobili kullanan bayana ceza yazacağımızı söyleyip ehliyet ve ruhsatını istedik. Çantasının okulda olduğunu söyleyerek almak için içeri girdi. Ancak 20 dakika beklememize rağmen bir daha dışarı çıkmadı. Otomobilin başında beklerken okuldan çıkan Peker Açıkalın bize eliyle işaret ederek oradan gitmemezi istedi. Kendisini sakinleştirdikten sonra durumu anlatıp, otomobile tramvay yolunu kapattığı için ceza kesmek zorunda olduğumuzu anlattık. Kendisi durumu anlayınca "Özür dilerim pardon" diyerek bizim yanımızdan ayrılıp tekrar okula girdi."

"Şikayetçi oldum"
Polise ifade veren polis memuru E.B.'nin "Peker Açıkalın'ın ayrılmasının ardından okuldan çıkan 7-8 kişilik grup bize müdahale etti. Onlara ne dediysek anlatamadık. Sonunda oradan ayrıldık. Karakola giderek bize bağırıp çağıran bu kişilerden şikayetçi olduk" dediği de öğrenildi.

Öte yandan olayın görgü tanığı olarak ifade veren bir market sahibinin de ifasine başvuruldu. Görgü tanığı da ifadesinde "Bağırış çağırış üzerine dükkanımdan çıktığımda Peker Açıkalın polislere bağırıp çağırıyordu. Daha sonra sakinleşti ve tekrar okula girdi. Ardından bazı kişiler dışarı çıkıp yine polisle tartışmaya başladı. Daha sonra polisler oradan ayrıldı. Peker Açıkalın'ın fenalarak bir otomobille hastaneye kaldırıldığını daha sonra öğrendik" dedi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, yapılan incelemeler sonucu olayı gören bir güvenlik kamera görüntüsünün bulunamadığını söylediler. Soruşturma kapsamında olaya karışanların hepsinin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder