13 Nisan 2011 Çarşamba

Göçmenlere Karşı Silah Kullanalım

İtalyan Bakan Yardımcısı Castelli'nin, kaçak göçmenleri püskürtmek için silah kullanılması önerisi sert tepki gördü...

Kaçak göçle mücadelede yalnız kalan İtalya'nın Ulaştırma Bakan Yardımcısı Castelli'nin, kaçak göçmenleri püskürtmek için silah kullanılması önerisi sert tepki gördü.

Kaçak göçmenlere karşı silahlı mücadeleyi savunan, Adalet eski Bakanı Roberto Castelli'nin, "Umarım buna ihtiyaç duymayız, ama zaman içinde yol açacakları şiddet, silah kullanma yetkisini zorunlu kılmalı" sözleri tepki gördü. Aşırı sağcı hükümet ortağı, ayrılıkçı Kuzey Ligi Partisi'ne mensup Castelli bununla da yetinmeyerek, "Önümüzdeki 10 yıl içinde sayıları milyonları bulabilir. İtalya, bu tehlike karşısında ne yapacak? Zapatero, İspanya'ya gitmek isteyen göçmenlere ateş açtırdı. Sarkozy, Libya'daki olası göçmenleri bombalıyor. Irak ve Kosova'da gördüğümüz gibi çoğu zaman uluslar arası anlaşmazlıklar silahla çözülüyor" gibi örnekler verdi.

Bu çözüm önerisine tepkiler gecikmedi. Değerler İtalyası Partisi'nden milletvekili olan Massimo Donadi, "Neandertal insanlar gibi konuşuyor. Onun sarfettiği sözler, şiddete ve nefrete sevkediyor" dedi. Demokrat Partili Emanuele Fiano, "Sayın Castelli utanç verici sözleri karşısında hemen istifa etmeli" derken Demokrat Parti Senatörleri Başkan Yardımcısı Luigi Zanda, "Kötü faşizmi çağrıştıran sözleri için utanmalı. O, İtalya gibi demokratik bir ülkenin meclisine yakışmıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Castelli'ye bir anlamda destek veren Kuzey Ligi Partisi lideri Umberto Bossi ise "Bütün kaçakları evlerine göndermek en iyisi" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder