14 Nisan 2011 Perşembe

Malatya'da Kamu Borçlarıın tekrarı Yapılandırılması

Kamu borçlarını yapılandırmak için Malatya Verdi Dairesi Başkanlığına müracaat eden mükelleflerin sayısı 15 bine yaklaştı...

Kamu borçlarını yapılandırmak için Malatya Verdi Dairesi Başkanlığına müracaat eden mükelleflerin sayısı 15 bine yaklaştı.

Kurumdan alınan bilgiye göre, 6111 sayılı Yasa'dan yararlanmak isteyen mükelleflerden yoğun bir müracaat yaşanıyor. Af kapsamında borçlarını yapılandırmak için resmi müracaat edenlerinin sayısı 14 bin 413 oldu.

Her geçen gün bu sayı artarken, Vergi Dairesi Başkanlığı, mükelleflerin doğru bilgilendirilmesi için vergi dairelerinin girişlerinde ve Malatya'nın çeşitli yerlerinde "Danışma Büroları" açtı.

Verdi Dairelerini Cumartesi ve Pazar günleri de açık tutan kurum, Malatya Park AVM'de açılan stantla da borçların yeninden yapılandırılması ile ilgili olarak yardımcı oluyor.

Ayrıca, yapılan açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığına ait

"www. gib. gov. tr" internet adresinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarının daireye gelmeye gerek kalmadan mükellef tarafından bulunduğu yerden yapılandırılabileceğine dikkat çekilerek, bunun için "www. gib. gov. tr" adresinden sorgulama ve ödeme yapılabileceği, plaka, araç tescil tarihi ve vatandaşlık numarasının girilmesi ile işlemlerin kısa sürede yapılabileceği kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder