13 Nisan 2011 Çarşamba

Toyota Üretimi Durdurdu

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Japonya'daki büyük depremden sonra bazı parçalarının temininde zorluk yaşaması üzerine Avrupa'da beş fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı...

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Japonya'daki büyük depremden sonra bazı parçalarının temininde zorluk yaşaması üzerine Avrupa'da beş fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı.

Toyota merkezinden yapılan açıklamaya göre deprem Toyota'ya yedek parça sağlayan bazı işletmelerde depremden dolayı üretimin durması, parça yokluğundan dolayı Avrupa'da beş fabrikanın Nisan sonu ile Mayıs başında kapalı kalmasına neden oldu. Kapanacak fabrikalar arasında İngiltere'de üç üretim merkezi, Fransa ve Türkiye'deki otomobil fabrikaları ile Polonya ve İngiltere'deki motor fabrikaları bulunuyor. Kuzey Amerika'daki fabrikalarda aynı dönemde kapatılırken Japonya'da fabrikalar ise 14 Mart ile 8 Nisan arası üretimi durdurmuştu.

Toyota'nın kapanmalardan dolayı bu yıl planlanandan 260 bin daha az araç üretecek olması yeni sipariş veren müşterilere üç ila dört ay bekleme süresi getirecek. Japonya'daki tüm Toyota fabrikaları Nisan sonundan itibaren yarım kapasite ile üretime başlayacak, tam kapasite ile üretime ne zaman geçileceği konusunda ise yetkililer tarih veremiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder