14 Nisan 2011 Perşembe

Futbolcular Geçici Sığınma Talebinde Bulundu

Fildişi Kıyısı'ndan bir süre önce Antalya'ya gelen 16 futbolcunun, geçici sığınma talebinde bulunduğu bildirildi...

Fildişi Kıyısı'ndan bir süre önce Antalya'ya gelen 16 futbolcunun, geçici sığınma talebinde bulunduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fildişi Kıyısı'ndan 15 günlük turist vizesiyle Antalya'ya gelen ve bir otele yerleşen 17-25 yaş arasındaki biri Nijeryalı, 15'i Fildişi Kıyısı'ndan 16 futbolcunun, vizelerinin dolduğu ve kaldıkları otele para ödeyemedikleri öne sürüldü.

Durumun bildirilmesi üzerine Antalya Valiliği ve Antalya Emniyet Müdürlüğü, futbolcular hakkında işlem başlattı. 16 futbolcunun dönüş için uçak biletlerinin olduğu ancak ülkelerindeki çatışma koşulları nedeniyle bankalardan paralarını çekemedikleri ve Türkiye'den geçici sığınma talebinde bulundukları öğrenildi.

Geçici sığınma talebi başvurusu üzerine Antalya Valiliğinin İçişleri Bakanlığına durumu bildirdiği, taleple ilgili verilecek karara yönelik süreçte, 16 futbolcunun Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinde bekletileceği bildirildi.

Geçici sığınma talebi nedeniyle vizelerinin dolmasına rağmen Antalya'dan sınır dışı işlemi yapılmayan 16 futbolcu hakkında Emniyet Müdürlüğünce "vize ihlali" işlemi de yapıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne getirilen futbolcuların kimlik tespiti yapıldı ve parmak izleri alındı.

Yaklaşık üç saat süren işlemlerin ardından futbolcular, Yabancılar Misafirhanesine teslim edildi. Fransızca konuşan futbolcuların ifadelerinin tercüman eşliğinde alınacağı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder