14 Nisan 2011 Perşembe

Taksim'de Sendikalar Açıkladı

1 Mayıs İstanbul Bileşenleri' 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ile ilgili Taksim Gezi Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı...

'1 Mayıs İstanbul Bileşenleri' 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ile ilgili Taksim Gezi Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Yağmur altında gerçekleşen basın açıklamasına DİSK, Kesk, TÜRK - İŞ, HAK - İŞ, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türk Tabipler Birliği üyeleri katıldı.

'1 MAYIS'TA ALANLARDA OLACAĞIZ '

Yaklaşık 30 kişilik grup, basın açıklaması öncesi, ' 1 Mayıs'ta 1 Milyon Kişiyle Taksim'deyiz ' afişi açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ' Biz, emek ve meslek örgütleri ve devrimci demokratik kurumlar olarak Türkiye açısından son derece önemli bir dönemeçte, 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu irade ve görüş birliğiyle, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerine, taşeronlaşmaya, adalet duygusunun daha fazla rencide edilmesine, sendikal hak ihlallerine, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, doğal çevrenin katledilmesine ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yaptıkları gibi gençlerimizin geleceğinin de şifrelenmesine karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız ' dedi.

'1 MİLYON EMEKÇİNİN 1 MAYIS'TA TAKSİM'DE OLMASINI HEDEFLEDİK '

1 milyon emekçinin Taksim'de olacağı vurgulanan açıklamada, '1 Milyon emekçinin, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmasını hedefledik. 1 Mayıs'ta başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin her yanında 1 Mayıs'ın kitlesel olarak kutlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz. Bu ses Türkiye'nin aydınlık geleceğinin sesi olacaktır! Bu ses işsizliğe, açlığa, yoksulluğa en güçlü cevap olacaktır! Bu ses eşitliğin, özgürlüğün, barışın sesi olacaktır! Bu ses baskıya direnenlerin, teslim olmayanların haykırışı olacaktır! Bu ses ülkemizde ve Ortadoğu'da emperyalist saldırganlığa karşı haykırış olacaktır. Bu ses kapitalist sistemin yarattığı ekolojik tahribata, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe karşı emeğin haykırışı olacaktır. Biz 1 Mayıs bileşenleri olarak tüm halkımızı bu haykırışa yanıt vermeye ve alanlara çıkmaya çağırıyoruz. 1 Mayıs'ta 1 milyon yürek ile Taksim 1 Mayıs Meydanı'ndayız ' denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder