13 Nisan 2011 Çarşamba

Emirleri Lübnanlı Bir Milletvekilinden Aldık

Suriye resmi televizyonu bugün, Suriye'de eylem hazırlığı yapan ve planlarını gerçekleştirmek amacıyla dış kaynaklar tarafından finanse edilerek silahlandırıldıkları iddia edilen şahısların görüntülerini yayınladı...

Suriye resmi televizyonu bugün, Suriye'de eylem hazırlığı yapan ve planlarını gerçekleştirmek amacıyla dış kaynaklar tarafından finanse edilerek silahlandırıldıkları iddia edilen şahısların görüntülerini yayınladı.

Suriye yönetimi başta Dera, Lazkiye olmak üzere ülkedeki birçok şehirde yapılan eylemleri ve eylem sonrası çıkan olayları dış ülkelerin komplosu olarak değerlendiriyor. Yapılan açıklamalarda ülkedeki barışçıl gösterilere anlayışla karşılandığı ancak kimi dış mihraklar tarafından desteklenen ve finanse edilen grupların ülkede bozgun ve fitne çıkarmakla suçlanıyor. Suriye'de birçok ilde çıkan olaylarda aralarında güvenlik görevlilerinin de olduğu çok sayıda insan hayatını kaybetti. Suriye devlet televizyonu bugün, ele geçirilen şahısların itiraflarının yer aldığı görüntüleri yayınladı.

Yakalanan "Terör hücresinin elebaşısı" olarak gösterilen Enes Kinc, Şam doğumlu olduğunu, Hosh Blass Sanayi Bölgesi'nde tabelacı olarak çalıştığını ve 10 Nisan Pazar günü tutuklandığını söyleyerek "Muhammed Bedir El Kalem ve Muhammed Ahmet El Suhni'den oluşan iki kişilik bir hücre oluşturdum. Bu hücreye, ülkeyi kötüden iyiye taşıyacak "Suriye Devrimi" şiarıyla liderlik ediyordum. Son dönemde, korumaları çok az olan Şam kırsal kesimindeki El Sbine karakoluna saldırma emri aldık. " dedi.

"EMİRLERİ LÜBNANLI BİR MİLLETVİKİLİNDEN ALDIK"

Kinc, Suriye Televizyonu'nda yer alan açıklamalarında gerekli silahları sağladıktan sonra, Dera, Lazkiye ve Banyas gibi illerde gösterilere destek verme yönünde emir aldıklarını belirterek, "Emirleri arabulucu Ahmet Avda aracılığıyla Lübnan'dan Milletvekili Cemal El Cerrah'tan aldım. Yaklaşık 1. 5 yıl önce tanıştığım Avda'nın göstericilere ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ı destekleyen gençlere ateş açmamız gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Kalaşnikoflarla silahlandırdığım şahısları alıp gösteri alanına yöneldik. Ancak ateş açmaya cesaret edemedik. " şeklinde konuştu.

Ahmet Avda'nın kendisine Müslüman Kardeşler (Ihvanı Müslimin) örgütüne mensup olduğunu söylediğini iddia eden Kinc, "Son olarak beni Milletvekili Cemal El Cerrah ile tanıştıracağını söylemişti. Bu milletvekili bana karşı çok cömert davranıyor, benim ve ailemin tüm ihtiyaçlarını karşılıyordu. Fakat koşulları nedeniyle onu görme fırsatı bulamadım. " dedi.

Kendilerine kullanmayı bilmedikleri silahların getirildiğini söyleyen Kinc, "Ahmed Avda'ya bu silahlar nasıl kullanacağımızı sordum. O da, bizi eğitecek bir hücre kurduğunu söyledi. Böylece bu hücrede bize keskin nişancılığı öğretti. Bu silahların adını ve nasıl kullanıldığını bilmiyordum, fakat kullanılması kolaydı. Bize suikast silahlarıyla birlikte kullanabildiğimiz ve kullanamadığımız silahlar verip nasıl kullanılacağını öğretti. " dedi.

Saldırıları Avda'nın planladığını ve hata yapmamak için harfiyen plana uyma talimatı verdiğini ifade eden Kinc, "Son saldırıda, Facebook'taki "Devrim" sitesi üzerinden dünyanın dikkatini çekerek güvenlik güçlerinin insanları öldürdüğünü göstermeyi, Dera ve diğer illerdeki kardeşlerimizi desteklemeyi amaçladık. Ahmet bu rejimden kurtulmamız için el ele çalışmamız gerektiğini, bu rejimin zalim olduğunu söylüyordu. Adam toplayıp silaha ihtiyaç duyarsak ne yapacağımızı sorduğumda ise 'sen bize adam bul, silah ve para sorun değil' diyordu. Çoğu zaman güvenlik devriyelerine haber vermem gerektiğini düşünüyordum. Fakat güvenlik güçleri benden daha hızlı davrandı. " ifadelerini kullandı.

"PARAYLA ADAM TOPLUYOrduK"

Terör hücresinin üyesi olduğu iddia edilen Muhammed Bedir El Kalem, Suriye vatandaşı olduğunu, Enes Kinc adlı şahısla 5 yıllık bir arkadaşlıkları bulunduğunu belirtti. Suriye'de gösterilerin başladığı dönemde arkadaşı Kinc'in kendisine gösteri düzenlemeyi teklif ettiğini ifade eden El Kalem, "Ona iki kişilik bir gösterinin nasıl olacağını sorduğumda, parayla insan toplayıp gösteriye çıkaracağız yanıtını verdi. Parayı nasıl bulacağını ısrarla sorduğumda ise, Müslüman Kardeşler Örgütüne mensup Cemal El Cerrah adlı bir şahsın kendisini desteklediğini, bu şahısla Ahmet El Avda adlı bir işçi aracılığıyla bağlantı kurduğunu söylemek zorunda kaldı. "şeklinde konuştu.

Kinc'in kendisine ülkeyi karıştıracak eylemler yapmaları gerektiğini söylediğini aktaran El Kalem, "Elimizde silah olmadan nasıl eylem yapacağımızı sorduğumda, ise, bombalama eylemi gerçekleştirebileceğimizi, 24 saat içinde suikast silahları ve RPG roketleri gibi silahların elimizde olacağını, ihtiyacımız olan her şeyin mevcut olduğunu, gerekirse tank bile getirebileceğimizi söyledi. " ifadelerine yer verdi.

"ÖLSENİZ DE KALSANIZ DA ÖDÜL ALACAKSINIZ"

1986 Şam doğumlu olan terör hücresinin diğer elemanı Muhammed Ahmet El Suhni ise, Kinc'in, yeterli korunmadığı için Sbine karakoluna saldırma ve polislerin silahlarını alma planı yaptığını söyledi.

El Suhni Kinc'in, herhangi birisinin ölmesi durumunda ailesine büyük bir ödül verileceğini, hayatta kalmaları halinde de ödül alacaklarını ve aylık maaş bağlanacağını söylediğini aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder