14 Nisan 2011 Perşembe

Geri Dönüşüm Mustafa Dündar’ın Takibinde

Çevreci Projeleriyle Adından Başarıyla Söz Ettiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mahallelerde Yürütülen Geri Dönüşüm Çalışmalarını Takibi Altına Aldı...

Çevre ve geri dönüşüm projeleriyle markalaşan Osmangazi Belediyesi, mahalleler bazında yürüttüğü çalışmalarla da Bursa'da geri dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor.

Mahalleleri gezerek geri dönüşüm bidonlarını ve konteynırlarını inceleyen Başkan Mustafa Dündar "Her Muhtarlık Atık Toplama Merkezi Oluyor Projesi"ni hatırlatarak "Geleceğe umutla bakmak istiyorsak geri dönüşüm konusunda halkımızı bilinçlendirmeliyiz" dedi. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürüyle mahallelerde bulunan konteynırları denetleyen Başkan Dündar, Osmangazi'de her mahallede geri dönüşüm konteynırı bulunduğunu söyledi.

Geri Dönüşümde Rekor
"Yeşil Dalga Hareketi" kampanyasıyla geri dönüşümde rekor rakamlara ulaştıklarının altını çizen Başkan Dündar, iki yılda 4 bin 127 ton evsel atık, 19 bin 438 ton ambalaj atığı, 7 bin 632 kg atık pil ve batarya, 64 bin 545 kg atık yağ, bin 362 kg elektronik atık ile 24 bin 814 ton kaba atık ve moloz topladıklarını söyledi.

Muhtarlıkları geri dönüşüm toplama merkezi yaptıklarını söyleyen Dündar "Vatandaşlarımız belediyenin geri dönüşüm aracını beklemeden atıklarını muhtarlıklarda bulunan geri dönüşüm konteynırına ulaştırıyorlar. Böylece çok daha rahat ve hızlı şekilde geri dönüşüm elde edebiliyoruz" diye konuştu.

Geri Dönüşüm Seferberliği

İlçe genelinde, 6 bin 778 elektronik atık ve geri dönüşüm konteynırı, bin 485 geri dönüşüm kutusu, 253 pil bidonu, 845 pil kutusu, 500 pil poşeti, 139 tane de 50 lt'lik yağ bidonu ve 11 bin bez torba dağıttıklarını belirten Dündar "Amacımız halkımızı geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek, bu konuda da belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Birçok çalışmayı eş zamanlı yürüyor, geri dönüşümün önemini anlatarak, temiz ve sağlıklı bir çevre için mücadele ediyoruz" dedi.

Geri dönüşümün ülke ekonomisine olan katkısına da değinen Başkan Mustafa Dündar "19 bin 438 ton ambalaj atığı toplayarak 2 yılda 323.000 çam ağacını kesilmekten kurtardık. Ayrıca 1 milyon 900 bin litre petrol tasarrufu sağladık" diyerek herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.
Dündar, önümüzdeki günlerde de denetimlerini sürdüreceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder