15 Nisan 2011 Cuma

Sarıkaya: Çok Mutluyum

Sarıkaya. 2005 yılında Şemdinli iddianamesinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ı 'örgüt liderliği' ile suçladığı iddianamenin ardından Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında HSYK'da bir disiplin soruşturması açılmış ve meslekten ihraç edilmişti...

2005 yılında Şemdinli iddianamesinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ı 'örgüt liderliği' ile suçladığı iddianamenin ardından Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında HSYK'da bir disiplin soruşturması açılmış ve meslekten ihraç edilmişti.

Referandumla yapılan anayasa değişikliği ile Sarıkaya meslekten ihraç kararının kaldırılması için HSYK'ya başvurdu.

HSYK, SARIKAYA'YA DÖNÜŞ YOLUNU AÇTI

Ve HSYK Genel Kurulu, Sarıkaya'nın talebini görüşmek için toplandı. Kurul, Ferhat Sarıkaya hakkında alınan ihraç kararını kaldırdı. Buna göre savcıya geri dönüş yolu açıldı.

Sarıkaya'nın yeniden görev alıp almayacağı ise HSYK'nın daha sonra alacağı bir kararla belli olacak.

SARIKAYA: "ÇOK MUTLUYUM"

HSYK'nın kararının ardından ilk açıklamasını yaptı Ferhat Sarıkaya…

0. 16-0. 38 / 1. 12-1. 18 300028

3 SAVCININ ÖZEL YETKİLERİ İADE EDİLDİ

Bu arada Kurul'dan çıkan karar sadece Ferhat Sarıkaya ile ilgili değildi.

Erzincan Ergenekon'u olarak bilinen davayı yürüten Osman Şanal, Rasim Karkullukçu ve Mehmet Yazıcı da İlhan Cihaner'in gözaltına alınmasıyla gündeme gelmişti.

3 savcı dönemin HSYK Başkanvekili Kadir Özbek tarafından kurulun gündemine getirilmiş, alınan karar neticesinde bu savcıların özel yetkileri kaldırılmıştı. HSYK'nın bu toplantısında Şanal, Karakullukçu ve Yazıcı'nın özel yetkileri de yeniden iade edildi.

2006'dan bu yana her sene yayınladığı ilerleme raporlarında Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı gündemde tutan Avrupa Birliği HSYK kararı ile mesleğe geri dönüş yolunun açılması ile ilgili açıklama yaptı. Komisyon yaptığı yazılı açıklamada HSYK'nın 2006 kararını "orantısız" bulduklarını bir defa daha ilan etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder