13 Nisan 2011 Çarşamba

144 Bin Dolarlık Şahsi Lobicilik Faturasını Devlete Ödetmiş

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal'in 2008 ve 2009 yıllarında ABD'de gerçekleştirdiği şahsi görüşmeler için Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın 144 bin Dolar ödeme yaptığı öne sürülüyor...

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal'in 2008 ve 2009 yıllarında ABD'de gerçekleştirdiği şahsi görüşmeler için Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın 144 bin Dolar ödeme yaptığı öne sürülüyor.

El Cezire'deki habere göre ABD Adalet Bakanlığı'nın Amerikan Kongresi'ne sunduğu belgelerde Mısır'ın Washington Büyükelçiliği yoluyla Mısır'ın ABD'deki lobi faaliyetlerini yürüten bir şirkete Cemal Mübarek'in Amerikalı üst düzey yetkililer ve Kongre üyeleriyle görüşmesinin sağlanması için 144 bin Dolar ödeme yapıldığı belirtiliyor.

Cemal Mübarek'in hem babasının ABD ziyaretinde yer alarak bazı önemli görüşmelere katılması ve hem de o dönemde bazı Amerikalı Kongre üyeleri ile görüşmesinin yanı sıra bazı önde gelen düşünce üretme kuruluşlarında toplantılara katılması baba Mübarek'in oğlunu yerine hazırladığı şeklindeki iddiaları daha da güçlendirmişti.

Cemal Mübarek'in görüşmelerini ayarlaması için ödeme yapılan MLB adlı danışmanlık şirketi, ayrıca Mısır'ın her yıl ABD'den aldığı 1, 5 milyar dolarlık askeri ve ekonomik yardımları sürdürmesi için lobi faaliyetleri de yürütüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder