14 Nisan 2011 Perşembe

Viyana Seferinde Kullandığı Yol İşaretleniyor

Sedat Çakır "Sultanlar Yolu" adıyla geçen yıl başlattığı projenin bu yılki güzergah işaretlemesine 15 kişilik Hollandalı ekibiyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan başladı...

Türkiye'nin yürüyüş destinasyonu tanıtımına katkı sağlamak isteyen bir kişi, "Sultanlar Yolu" adıyla geçen yıl başlattığı projenin bu yılki güzergah işaretlemesine 15 kişilik Hollandalı ekibiyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan başladı.

Hollanda'da yaşayan Proje sahibi Sedat Çakır, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, "Sultanlar Yolu" projesiyle, Kanuni Sultan Süleyman ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Viyana seferlerinde kullandığı güzergahı takip eden bir yürüyüş parkuru oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Proje kapsamında, Kapıkule-Topkapı Sarayı arasındaki 330 kilometrelik bölümü işaretleyeceklerini ifade eden Çakır, şunları söyledi:

"2 bin 200 kilometrelik parkurun Türkiye sınırları içerisindeki 330 kilometrelik bölümünü 14 günde yürümeyi planlıyoruz. Viyana'dan yola çıkacak bir yürüyüş tutkunu, işaretleri ve haritayı takip ederek rahatlıkla İstanbul'a ulaşacak. Yılda 15 bin kişinin bu yolu yürüyebilmesini amaçlıyoruz. Geçen yıl yaptığımız parkur işaretlemesinde bu yolu tercih ederek, 15'e yakın kişinin yürüdüğünü biliyoruz. "

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Kemalköy köyüne hareket eden ekip, burada köy kahvesinde çay içti. Yürüyüş parkurunu yürüdüklerini belirtir belgelerini köy muhtarı Erol Köse'ye imzalattı.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Zaim Bosnalı'nın eşlik ettiği ekip, güzergahtaki köyleri yürüyerek geçerek, bu akşam saatlerinde Edirne'ye ulaşacak.

Çakır ve ekibi, yarın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yol güzergahı işaretlemelerini sürdürecek.

Çakır ve Hollandalı bir başka ekip, geçen yılda bu yol güzergahında işaretlemeler yapmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder