14 Nisan 2011 Perşembe

Projeye,Uğur Dündar'dan da Destek

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, bisiklet, elektrikli bisiklet ve motositletlerin karıştığı trafik kazalarının önüne geçmek için 'Aklım başımda-kaskım başımda' projesini başlattı...

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, bisiklet, elektrikli bisiklet ve motositletlerin karıştığı trafik kazalarının önüne geçmek için 'Aklım başımda-kaskım başımda' projesini başlattı. Dev projeye bir destek de usta gazeteci Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar'dan geldi. Tarihi Nusret mayın gemisinin önünde kameralara konuşan usta gazeteci Dündar, 'Aklım başımda-kaskım başımda' projesinin sloganını Türkiye ile paylaştı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, polisevinde düzenlediği basın toplantısıyla projenin startını verdi. Çanakkale polisinin son yıllarda kask kullanımını teşvik eden bir dizi çalışmaya imza attığını belirten Bektaş, bunun olumlu sonuçlarını aldıklarını söyledi. Bu çerçevede, kask kullanarak motosiklet, bisiklet ve elektrik bisiklete binen çok sayıda vatandaşın kazalarıdan yaralı kurtulduğunu kaydeden Bektaş, şimdi de 'Aklım başımda-kaskım başında' projesinin hazırladındığını ifade etti. Bektaş, "Projenin tüm Türkiye'ye yayılması için usta gazeteci Uğur Dündar, motosiklet yarışlarında Dünya şampiyonluğu kazanan Kenan Sofuoğlu ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, kamera karşısına geçerek ülkemiz insanına mesajlarını verdiler" dedi. Bektaş, hazırlanan cd'lerin kentteki led ekranlardan yayınlanacağını, taşıma araçlarındaki reklam panolarında da kullanılacağını söyledi.

Projenin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacağını ifade eden Bektaş, "Elektrikli bisikletlerin satışı sırasında bayiler, A2 ehliyeti olmayan vatandaşlarımıza, sürüş eğitimi için adres olarak Emniyet Müdürlüğü'nü gösterecek. Vatandaşlarımız alacakları eğitim ardından, satıcı firmanın hediye edeceği kaskı da alarak ve bu araçları kullanabilecekler. Bu araçları halen kullanan bir çok vatandaşımız, maalesef başlarında koruyucu kask takmadığı gibi, birden fazla kişiyle hatta aile boyu trafikte seyrediyorlar" dedi.

Proje çerçevesinde Çanakkale'nin simgesi haline dönüşen ve 18 Mart Deniz zaferinin efsanesi Nusret Mayın Gemisi önünde kameralara konuşan usta gazeteci Uğur Dündar, "Bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kullananlar için Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı kampanyayı çok destekliyorum. Daha güvenli biçimde, elektrikli bisiklet ve motosiklet kullanmak mümkün olacak. Bunun için de kask kullanmak gerekiyor. Hatta bir de slogan bulmuş Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı ekipleri, 'Aklım başımda-Kaskım başımda' diyorlar. Size de güvenli bisiklet kullanımları tavsiye ediyorum" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder