16 Nisan 2011 Cumartesi

Öldürülen Barış Eylemcisinin Yasında

Filistin davasına destek veren İtalyan barış eylemcisi 36 yaşındaki Vitorio Arrigoni'nin, El Kaide bağlantılı Filistinli radikal İslamcı örgüt Selefiler'in kurbanı olması ülkede şok etkisi yarattı...

Filistin davasına destek veren İtalyan barış eylemcisi 36 yaşındaki Vitorio Arrigoni'nin, El Kaide bağlantılı Filistinli radikal İslamcı örgüt Selefiler'in kurbanı olması ülkede şok etkisi yarattı.

Perşembe günü Selefiler'in hapiste tutulan üyelerinin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla kaçırıldığı belirtilen Arrigoni'nin görüntüleri yayınlandı. Eylemciyi kaçıran grup, yayımladığı bir videoyla Arrigoni'nin karşılığında, Hamas hükümeti tarafından tutuklanan lider ve üyelerinin 30 saat içinde serbest bırakılmasını istedi. Ancak, Arrigoni aynı gece Hamas yetkilileri tarafından bir evde asılı halde bulundu.

Yıllardan bu yana İsrail'in insan hakları ihlallerini gözlemleyerek Filistin direnişine destek verdiği belirtilen Uluslararası Dayanışma Hareketi üyesi Vitorio Arrigoni'nin öldürülmesi Filistinliler'in yanı sıra İtalyanlar'ı da şok etti.

İtalyan kanalları Vitorio Arrigoni'nin Selefiler'in elindeyken çekilen görüntülerinin yanı sıra daha önceki katıldığı etkinliklerdeki görüntülerini ekrana getirdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arrigoni'nin öldürülmesini sert bir dille kınadı. Ramallah'taki Filistin yönetimi, saldırıyı Filistin tarihine geçen kara bir sayfa olarak niteledi.

Grup, önceki sabah saat 11. 00 itibarıyla başlayan sürede talepleri gerçekleşmediği takdirde, Arrigoni'nin öldürüleceğini duyurmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder