14 Nisan 2011 Perşembe

Kiralama Ve Tüketici

Finansal Kiralama Sektörü Ekonominin İhtiyaç Duyduğu Yatırım Finansman Kaynağını Sağlıyor...

Uluslararası ve ulusal kiralama şirketlerinin önde gelen yönetici ve danışmanlarının, sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı 'Kriz Sonrası Ekonomide Kiralama ve Tüketici Finansmanı" Zirvesi İstanbul'da yapıldı.

Ulusal, uluslararası şirketlere ve kurumlara tümleşik, açık, güvenli ve güçlü bilgi sistemleri kuran, ürünler geliştiren, stratejik yazılım tasarımı yapan Sigma Danışmanlık tarafından düzenlenen Zirvede açılış konuşmasını yapan Finansal Kiralama Derneği (FİDER) Başkanı Bülent Taşar, finansal kiralama sektörünün yaşanan zorluklara rağmen, Türkiye için yatırım finansman kaynağı sağlayan bir sektör haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Finansal kiralama sektörü Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu kaynağı sağlayan bir sektördür. Özellikle KOBİ'lere orta ve uzun vadede gerekli olan finansmanı sağlıyoruz. Bu kaynak, reel ekonomiye aktarıldığı için, istihdamının yaratılması açısından çok önemlidir.
Türkiye ekonomisi iyi bir performans gösteriyor. Özellikle ekonomik kriz döneminde çevre ülkelerle karşılaştırıldığında memnuniyet verici bir durum ortaya çıktı. Sektörümüzün 2011 yılında yüzde 30 büyümesini öngörüyoruz."

Sigma Danışmanlık Genel Müdürü Sırma Sevand Ataç ise, Sigma Danışmanlık tarafından üretilen yazılım ve çözümlerin ulusal ve uluslararası finans kuruluşları tarafından başarıyla kullanıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Kiralama ve Tüketici Finansmanı sektörlerine yönelik yazılımlarımız kurumların özellikle Bayi Yönetimi, Fiyatlama ve Satış, Kredi Değerlendirme, Risk Yönetimi ve Operasyon alanlarında değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap veriyor. 1988'den bugüne devam eden hizmetlerimiz ile bugün web tabanlı yazılım teknolojilerine dayalı, Basel III, CoBIT standartlarında altyapılar kuruyoruz. Kiralama ve Tüketici Finansmanı firmalarının daha esnek, hızlı, kaliteli hizmeti daha düşük maliyetle sağlamalarına ve yeni nesil teknolojiler ile rekabet avantajı yaratmalarına destek oluyoruz. "

Sigma Danışmanlık'ın iş ortağı Amembal&Associates'ın Genel Müdürü Sudhir Amembal, sektörde yapılan araştırmalara göre öne çıkan firmaların etik yaklaşım, başarılı bir satış organizasyonu ve iyi bir teknolojik altyapıya sahip olduğunu belirtti.

Zirveye; Abu Dhabi National Leasing Genel Müdürü Abdulla Yousef, Amembal & Associates Genel Müdürü Sudhir Amembal, MAN Finansal Hizmetler Genel Müdürü Semih Pala, Şeker Leasing Genel Müdürü Cenk Erten, ING Leasing Genel Müdürü Willem Steenkamer, Saderat Leasing Genel Müdürü Javad Einabady, Yatırım Leasing Genel Müdürü Zafer Ataman ve FİDER Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'de ve dünyada finansal kiralama ve tüketici finansmanı sektörlerine ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı zirvede şu görüşlere yer verildi:

"Finansal kiralama ve tüketici finansmanı sektörlerinin gelişimi için hukuki yapının, vergi düzeni ve muhasebe yöntemlerinin kiralama işlemlerini sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacak şekilde uyum içerisinde olması gerekir. Teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması da finansal kiralama ve tüketici finansmanının gelişmesini sağlar. Günümüzde bilgi teknolojileri ve iletişim sektörlerinin yarattığı olanaklar bankacılıkta olduğu gibi kiralama ve tüketici finansmanında da hızlı başvuru ve kredi değerlendirme, etkin risk yönetimi ve artan müşteri memnuniyeti gibi birçok avantaj yaratmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder