4 Temmuz 2011 Pazartesi

Köln Başkonsolosu'ndan Referandum Desteği İstedi

Almanya'nın Köln kentinde göçmen akademisyenler tarafından kurulan Sivil Toplum Kuruluşu DEIN Köln, 10 Temmuz'da Godorf limanının genişletilip genişletilmemesi konusunda Köln'de yapılacak olan referandumun Türk vatandaşlarına duyurulması için Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'ndan destek istedi...


Almanya'nın Köln kentinde göçmen akademisyenler tarafından kurulan Sivil Toplum Kuruluşu DEIN Köln, 10 Temmuz'da Godorf limanının genişletilip genişletilmemesi konusunda Köln'de yapılacak olan referandumun Türk vatandaşlarına duyurulması için Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'ndan destek istedi. Godorf limanıyla ilgili halk oylamasında, Almanya'da ilk kez Alman veya Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan Kölnlüler de oy kullanacak. Vatandaş olmayan göçmenlerin bu halk oylamasına yoğun katılımının ise, Köln ve diğer kentlerde benzer halk oylamaları ve uzun vadede yerel seçimlerde AB vatandaşı olmayan göçmenlere de seçim hakkı verilmesinin kapılarını açabileceği bildiriliyor.

Almanya Köln Uyum Meclisinde yabancıları temsil eden ve Türk kökenli akademisyenlerin kurduğu Sivil Toplum Kuruluşu DEIN Köln, Köln Başkonsolos'u Mustafa Kemal Basa'yı ziyaret ederek, halk oylamasının duyurulması konusunda destek istedi. Başkonsolos Basa'ya Almanya'da yaşanan problemler hakkında bilgi veren DEIN Köln üyeleri, Köln'de yaşayan Türklerin eğitim konusunda yaptıkları politik ve yerel çalışmaları anlatırken 2014 yılında yapılacak belediye meclisi seçimlerine Köln'de, çok güçlü akademik bir kadroyla katılacaklarını bildirdi.

Almanya'da ilk kez bir referandumda başta Türkler olmak üzere vatandaş olmayan göçmenlere de seçme hakkı tanındığını hatırlatan DEIN Köln üyeleri, Köln'deki Türk kökenli vatandaşlarında mutlaka Godorf Limanı referandumuna katılmaları gerektiğinin altını çizdi. DEIN Köln başkanı, işletme mezunu İbrahim Küçükyıldız "DEIN Köln olarak biz, yeni dönemde bünyemizde barındırdığımız çok kaliteli akademisyenlerle birçok projeye imza atacağız" dedi.

DEIN Köln Proje Koordinatörü ve Üniversite öğrencisi Bahar Aslan, "Köln'deki eğitim bilinçlendirilmesi için öncelikle ailelere ulaştık ve bunun için ailelere yönelik seminerlerde bulunacağız. Ayrıca gençlere yol göstermek amacıyla eğitim seminerleri de vereceğiz" diye konuştu.

DEIN Köln yönetim kurulu üyesi ve işletme mezunu Gülgün Durdu da "2014 yılındaki Köln belediye meclisi seçimlerine şimdiden hazırlandık ve bunun alt yapısını da bitirdik" ifadelerini kullandı. DEIN Köln uyum meclisi üyesi, bilgisayar Mühendisi Musa Çavuş ise, "Bir dahaki dönemdeki uyum meclisi seçimlerinde biz DEIN Köln olarak, vatandaşları bilinçlendirerek daha çok oy alacağız ve belediye meclisi seçimleri için Köln'ün diğer şehirlere bir model teşkil etmesini sağlayacağız. Belediye seçimlerine hazırlanırken, Leverkusen, Troisdorf, Neuss, Grevenbroich, Aachen, Mönchengladbach gibi şehirlerle sürekli bağlantıdayız ve gün geçtikçe yeni akademik arkadaşlar kazanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da "DEIN Köln çok çalışan örnek ve genç bir akademik kurumudur. Köln'de yaşayan Türk vatandaşlarının, toplumsal siyasi karar süreçlerine katılmasına olanak sağlanması güzel bir gelişmedir. Bu itibarla, yasal olarak imkanı olanların Godorf Limanı referandumuna katılmaları yararlı olacaktır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder